O BILTENU

 

Bilten Info UVRA izlazi četiri puta godišnje. Za vlasnike računovodstvenih agencija, profesionalna udruženja, poslovne partnere i državne institucije bilten je besplatan i u štampanom izdanju se dostavlja poštom a u elektronskoj formi putem e-pošte.

Reč je o biltenu koji interes prvenstveno usmerava na problematiku računovođa.

Profesije koja je svojevrsna „tampon zona“ između preduzetnika i privrednika, poreskih obveznika s jedne strane i državnih ustanova s druge strane.

Za razliku od svojih klijenata koji ne moraju da poznaju šumu propisa, knjigovođe moraju detaljno da poznaju svako drvo u toj šumi propisa i pomno da prate promene propisa kako bi svojim klijentima, privrednicima i preduzetnicima, pružili kvalitetnu uslugu.

Knjigovođe su prvi na udaru apsurdnih i neusklađenih zakonskih rešenja i nejasnih propisa sa kojima se svakodnevno suočavaju u komunukaciji sa državnim ustanovama.

Od Poreske uprave, preko inspekcijskih službi, Zavoda za zdravstveno osiguranje, PIO fonda, Nacionalne službe za zapošljavanje do ministarstava u kojima se kreiraju zakoni i propisi.

Otuda bilten Info UVRA naglasak stavlja na konkretne teme iz svakodnevne prakse računovodstvenih agencija. Imajući razumevanja za realnost opterećenu brojnim problemima i nedoumicama koje neminovno donosi proces tranzicije, bilten Info UVRA će analizirati primere loše prakse i time dati doprinos reformskim procesima u sferi izmene i ukidanja nepotrebnih i suvišnih propisa.

Bilten prati i brojne aktivnosti Udruženja koje se kroz svoje javno delovanje i putem saradnje sa državnim insitucijama, poslovnim udruženjima i svim drugim privrednim i poslovnim subjektima, zalaže za efikasne strategije usmerene ka stvaranju poslovnog ambijenta u kojem su na snazi jasni, jednostavni i nedvosmisleni propisi, transparentnost u radu državnih ustanova, službi i institucija kao i pravna sigurnost za poslovne subjekte.

Info UVRA će pokretati teme koje drugi ne pokreću, braniće profesionalan odnos i propagirati etiku u poslovanju. 

Time želimo, kao Udruženje, dati svoj doprinos promenama u oblasti reforme propisa a istovremeno i unapređenju poslovnog ambijenta za klijente računovodstvenih agencija, hiljade preduzetnika i vlasnike preduzeća, ukratko za sve privrednike u Srbiji.